Amacımız Nedir?

Her akşam  birçoklarımızı ekran başına kilitleyen tartışma programlarındaki erkek egemen görünümün değişmesini istiyoruz. Kadın siyasetçi, düşünür, gazeteci, yorumcuların kamuoyu gündemini şekillendirme gücüne sahip tartışma programlarında en az erkekler kadar alan bulabilmelerini talep ediyoruz.

Bu blog ile ifşa çalışması yapacağız. İzlediğimiz programlarda kaç kadın, kaç erkek katılmış çetelesini tutacağız. Sadece prime-time tartışma programlarını takip edeceğiz-sonuçları elimizden geldiğince raporlaştıracağız. Bu küçük raporların eşitsizliği görünür kılmaya yarayacağını umuyoruz. Elimizdeki veriler ile siber alanda biraz hır-gür çıkartıp program yapımcılarının aklını çelmek ve kadın konukların katılımı için  çaba sarfetmelerini istiyoruz.

Bilimsel bir çalışma yürütmüyoruz. İzleyici tepkisini sosyal medya aracılığı ile duyurmak istiyoruz. Kendi halinde feminist erkekleriz. Kadının medyada ve sosyal-politik hayatın tamamında temsilinin sorunlu olmasından toplum olarak zarar gördüğümüzü düşünüyoruz. Daha kapsamlı çalışmalar için akademiye veya bu alanda yıllardır çalışmalar yapan Medya İzleme Grubu gibi sivil yapılara müracaat etmeniz gerekebilir.

cropped-181220141358079273710_2.jpg

Toplumsal cinsiyet alanında çalışan örgütlerle bir iletişime girmeden bu işi yapmaya karar verdik. Bu çorbada erkeklerin de tuzu olsun istedik. Erkek tarafından tuzu ilk katanın biz olmadığımızın da farkındayız.

Kısaca, akşam olupta ekran başına geçtiğimiz zaman bize sunulan eril tartışma ortamından sıkılıyoruz. Bu eşitsizliğin takipçisi olmak istiyoruz. Sadece tartışma programlarını izleyeceğiz. Haftalık, aylık oranları açıklayacağız. Ayrıca twitter aracılığıyla, program yapımcılarının, kadın katımcıları unutmamaları için de çalışmalar yapacağız.

hqdefault

İzleyeceğimiz kanallar-tartışma programları Cnntürk, Habertürk, İMC Tv, AHaber

Belki ileri de bir de liste çalışması yaparız. Bakalım..

@taraflibolgee Twitter hesabı tarafımızca yönetilmektedir.

Yorum bırakın